PR

Life Coaching

ZRNCE LIFE COACHINGA by Maja Panić

23. ožujka Autor: Maja Panić

12 duhovnih gena - 12 malih vragova

Arhetipovi – Arhetipski obrasci koji se pojavljuju povremeno ili duže vrijeme – objašnjeni kroz kabalu ili nauku o tarot kartama. Prema nekim statistikama koje se objavljuju u hrvatskim medijima, velik je broj onih koji puno toga samo gutaju i ne razmišljaju kako to može imati utjecaja na njih i njihov život. S druge pak strane puno je onih koji bi se rado malo educirali, posvetili koji trenutak pažnje osvješćivanju i spoznavanju nekih takoreći banalnih termina u svakodnevnom govoru, ali jednostavno nemaju vremena. Istina, proučavati psihologiju dugoročan je i naporan posao, nakon kojeg shvatimo da nam pola života treba kako bismo pohvatali razne izraze, metodologije, načine poboljšanja vlastite sudbine…i kada pokušamo rezultati su minimalni ili ni malo drugačiji nego prije toga. Arhetipovi.

Osobno, moja psihologija je „metoda vlastite kože“ – osobno iskustvo uz ogroman interes za shvaćanje i osvješćivanje onog dubljeg što svakako nadilazi pojam psihologije, već se može nazvati blaga filozofija. Na kraju svatko je primoran u većoj ili manjoj mjeri shvatiti kako izučavanje vlastitih iskustava nije samo puka nauka, već igra njegove svijesti s cijelim svijetom. Arhetipovi.

Cilj svake psihološke seanse je razumjeti sebe, svoje ponašanje i svoje postupke, a treniranje života tzv. Lifecoaching samo produbljuje cilj o tome kako promijeniti ponašanje i shvatiti prepreke koje nas ometaju u tome.
S pretpostavkom da je psihologija namijenjena ne samo za struku, već i da svaki pojedinac može pronaći kvalitetne članke ako želi, skrenula bih pažnju na nešto sasvim drugo, ono što se često pojavljuje kao problem u shvaćanju svijeta, sebe i svega onoga vidljivog i nevidljivog oko nas. Arhetipovi.

Na naše duboko utisnute, ali stalno prisutne obrasce koji se manifestiraju ponašanjem pojedinca, utječu svakako trajna i temeljna četiri tipa arhetipova – duhovnih kolektivnih gena o kojima sam govorila u prvom dijelu, ali nikako ne smijemo ispustiti činjenicu da se pojavljuju i oni drugi sakriveni u utjecaju datuma rođenja kao određenju neke vrste osobnog arhetipskog obrasca kojeg smo svjesni ili ne, ali ih nosimo i gajimo kroz svoj život. Arhetipovi.

Arhetipovi

Kako bismo došli do ovog duhovnog gena, trebamo zbrojiti sve znamenke našeg datuma rođenja, npr. 02.05.1966. /2+5+1+9+6+6/

= 29 koji se broj (jer je veći od 21) opet zbraja 2 + 9

= 11 kako je 11 broj iz kojeg se može dobiti još podataka odnosno u njemu se skriva još neki gen

Možemo ga dublje analizirati i dobijemo „podbroj“ 11 = 1+1 = 2

Ovdje imamo situaciju gdje su dominantna dva broja /11 i 2 / i gdje u analizi moramo kombinirati prisutnosti duhovnih gena – arhetipa u nekoj osobi.

Napomena* svaki zbroj viši od 21 obavezno se raščlanjuje i zbraja iz razloga jer su arhetipi koji postoje, a nisu stalni i trajni i koji su prepoznatljivi u ovom dijelu, prikazani likovima kroz veliku arkanu kojih ima ukupno 21.

Opis utjecaja arhetipskih obrazaca kroz prikaz Velike arkane

Od pomoći jest Priručnik (Kompletan vodič za početnike Mea Vita, nakladnik Večernji proizvodi Zagreb, Tisak Grafotisak, Grude do.o.o. BiH, godina 2009. ) kojeg više nema u prodaji. Arhetipovi.

Zbroj: 1
Zove se Mag i vrlo je kvalitetan jer osobe tjera na rad i uspjeh, discipliniran je i uspješan, voli sve u najboljem redu i napreduje stalno u životu. Mana je ta što nema granicu i ljude tjera u beskrajan rad i otuđenost, te na stalnu dozu pretjerane ozbiljnosti. Često se pojavljuje kod političara, javnih osoba, vrlo ozbiljnih poduzetnika… Mane na koje tjera osobu su pretjerana ambicioznosti, mukotrpan perfekcionizam, trajna ozbiljnost, uspoređivanje sa savršenstvom.

Pitanje: Da li nešto trpite, a znate da ne morate?

Zbroj: 2
Zove se Svećenica i također ima dobrih i kvalitetnih osobina, mudrost, samozatajnost, duhovnost, znanje, samodostatnost, ne upravlja njome emocija ili strast već mir, ljubav, prijateljstvo. Zna se intenzivno pojavljivati u životima iscjeliteljica, iscjelitelja, onih koji se bave vjerom i služe vjeri profesionalno, psiholozima, psihijatrima. Mana ovog utjecaja je pretjerano spoznavanje „onostranih“ stvari i sklonost asocijalnosti, te gušenje vlastite spolnosti i želje za time.

Pitanje: Da li kanalizirate svoje negativne sile, krivo spuštajući ih direktno u svoju utrobu?

Zbroj: 3
Ovaj arhetipski obrazac zove se Carica upravo radi karakteristika koje poguruje; a to su imetak, moć, obiteljsko opredjeljenje, ego, ugled, raskoš, hedonizam…Iako načelno ovo je vjetar u leđa osobama koje bi željele biti čvrsto na tlu, pod svim tradicionalnim kondicijama znaju se opustiti i vođeni tom strujom postaju dosadni, naporni, bez duhovnosti, nekako posve isprazni. Sve može primati zdravo za gotovo, i kroz dugotrajniji utjecaj ovog arhetipa osoba umjesto da postane sama ljubav zaboravlja uopće na te divne osobine i potrebe koje se trebaju njegovati kroz život.

Pitanje: Da li zanemarujete ljubav i prijateljstva ne prepoznajući da morate dati više od sebe?

Zbroj: 4
Zove se Car. Ovaj utjecaj utječe na inteligenciju, čvrstoću, jačanje karaktera, jačanje libida, pojavljuje se često u profesijama, gdje je potrebna fizička snaga /građevinci, vojnici/ i djeluje naročito na povoljnosti koje utječu kod pozitivnih racionalnih potreba i promjena u životu.
Mana i ono negativno jest samouvjerenost do granica nepodnošljivosti, naglost s opasnim posljedicama, strašno velika i nepotrebna samokontrola.

Pitanje: Što to morate obnoviti u svojem životu?

Zbroj: 5
Zove se Papa. Kada se pojavljuje tjera na učenje, duhovno proširenje osobnog znanja, utječe na intuiciju, senzibilnost mentalnih procesa. Negativno što pobuđuje u čovjeku jest apsolutna ne briga za postupke u smislu da ne vodi računa koga i kada će povrijediti. Javlja se češće kod osoba koje su filozofi i predavači, učitelji i profesori.

Pitanje: Da li imate svojeg duhovnog učitelja, neki autoritet na tom polju koji Vas vodi šumom duhovnosti? Nužno je.

Zbroj: 6
Zove se Ljubavnici. Utječe na pismenost, izražavanje, sve oblike spretnih komunikacijskih vještina, ustrajno prevladavanje životnih prepreka, ali zato može vrlo negativno utjecati na osobu po pitanju nerješavanja problema posebno na pitanju emocija, a i na neodlučnost koja postaje veliki problem u osobi.
Često je aktivan ovaj arhetip kod socijalnih radnika, ili onih koji bi trebali biti psiholozi.

Pitanje: Zanemarujete li razbibrigu i lakoću koju možete dobiti kroz silne emocije oko Vas?

Arhetipovi

Zbroj: 7
Zove se Bojna kola. Utječe na dobro zdravlje, put posut novcem i materijalnim dobrima. Prodornost, jednostavnost u rješavanju velikih životnih problema, utječe na jak apetiti, dovodi osobama medijsku pozornost i javne istupe kao i dobar javni image. Negativno potiče u osobi slijepu poslušnost kolektivnom i utjecajima drugih, te na osobe koje ih provociraju da se sukobljavaju i na ambicije koje ih satiru. Ovo su uglavnom profesionalni savjetnici, vođe, tutori.

Pitanje: Koliko ste spremni na nove i dobre promjene i koliko ih blokirate sami u sebi?

Zbroj: 8
Zove se Pravda. Uglavnom se javlja u osobi kako bi potaknula strogost i hladnoću i sva moguća kruta ponašanja. Javlja se jako često kod odvjetnika i sličnih profesija. Iako u pozitivnom smislu njeguje u nama pravdu i tradiciju, i osvrt u svemu na zakonitost treba malo biti fleksibilniji.

Pitanje: Otkrijte i zapišite što Vas najviše izbacuje u životu?

Zbroj: 9
Zove se Pustinjak. Težak je to duhovni gen koji potiče samo-analizu, depresiju, osamljenost i izolaciju. U osobi može izazvati sklonosti ka manipulaciji i velikih strahovima. U svakom slučaju ni malo ugodan duhovan kolektivni gen.

Pitanje: Postoji li situacija u Vašem životu koju ne možete promijeniti a ne možete se s time pomiriti?

Zbroj: 10
Zove se Kotač sreće. Treba uzeti u obzir da se ovaj gen pridružuje u Gen Maga /1/ i samo pospješuje život osobe koja ga ima u sebi. Naravno u negativnom aspektu treba uzeti u obzir da Kotač sreće želi i nameće kontrolu koja nije prirodna i koja kvari sve zadovoljstvo i sreću.
Dakle ako je nekome zbroj 10 – treba odmah povezati sa zbrojem 1 i to dvoje kombinirati u analizi.

Pitanje: Da li ste svjesni ako niste zadovoljni svojim životom da ste sami krivi – da sami to blokirate?

Zbroj: 11
Zove se Snaga. U nekim narodima ima nadimak Strast. Također se uzima u obzir utjecaj gena Snage /11/ ali se istovremeno tumačenje kombinira s 2 /Svećenica/. Utjecaj gena 11 očituje se jakom libidu ili vitalnosti osobe, umjetničkoj crti, raznim investicijama, ali sklonosti kockanju na svim životnim razinama. Obavezno voditi računa da zbroj 11 – Snaga zna utjecati jako na ekstremnu taštinu i razne ostale poroke, te na suludu ljubomoru u partnerskim odnosima.

Pitanje: Da li ste možda toliko zaokupljeni dnevnim brigama da ne čujete unutrašnje poruke?

Zbroj: 12
Zove se Obješenik. Ja ga zovem Odin, prema mitu. Po meni potiče glupost ljudsku – javlja se kod raznih službenika, dostavljača zanimanja koja ne traže niti mozak niti produhovljenost. Utječe na loš odabir prioriteta, zaglavljenost u problemima, prepuštanju životu.
Naravno dalje se kombinira analiza s brojem 3

Pitanje: U kojem području Vašeg života osjećate najveći zastoj?

Zbroj: 13
Zove se Smrt, i apsolutno nema ništa u vezi sa fizičkom smrti, već smrt se javlja kao promjena i utjecaj da se raščiste neke preostale stvari iz života koje koče čovjekov napredak, najčešće duhovni. Jako utječe na čovjekov nemir i nesanicu, psihičke probleme. Pogađa često ljude koji su groznih zanimanja poput grobara onih koji rade sa zemljom i slično. Dalje treba analizirati uz dodatak 4, zbor 1+3

Pitanje: Koja je to osoba ili situacija za koju čvrsto držite da Vam treba a samo Vas koči?

Zbroj: 14
Zove se Umjerenost. Iako je energija ovog arhetipskog bića divna i potiče samozadovoljstvo, sreću, ispunjenje, mir i ljubav, zna uzrokovati ekstravagantnost i potpuno povlačenje od realnog svijeta. Daljnju analizu kombinirati i dopuniti brojem 5.

Pitanje: Dajte se preispitajte zašto ignorirate svoju dobru intuiciju

Zbroj: 15
Zove se Vrag. Opasan je utjecaj ovog duhovnog gena, jer je ugodan i potiče razne užitke i zadovoljstva osobe ali uvijek kasnije ima težak račun ! Često dolazi kod onih koji se bave velikim novčanim transakcijama, kamatari, bankar i investitori…Kombinirati analizu dalje sa brojem 6.

Pitanje: Da li ste u stanju uvidjeti koje osobe izazivaju Vraga u Vama pa ste nervozni i nesretni?

Zbroj: 16
Zove se Kula. Ne volim prisutnost tog duhovnog gena jer potiče škrtost, strah za materijalno, bezobraštinu i jer me podsjeća na H. Potiče razdor u obitelji velike gubitke ako se zadrži u osobi ili ako dominira, i nosi zlu kob. U kombinaciji s tumačenjem broja 7 još je gore.

Pitanje: Ispitajte sebe koja osoba u Vašem životu znana ili ne znana u Vama budi potrebu da zaštitite nekoga ili mu pomognete?

Zbroj: 17
Zove se zvijezda. Božji je dar ili znak da je Božje prisustvo tu. Kombinira se s brojem 8. To su nježne duše pod utjecajem ovog broja pjesnici, romantični, krhki i nježni. Kada su pod utjecajem 17 oni su poklonici obitelji i jako privrženi domu i onima koje vole. Nježni su i lomljivi.

Pitanje: Da li ste u stanju prepoznati trenutke u kojima Vas netko ispunjava dječjom radošću i zadovoljstvima? Cijenite li to?

Zbroj: 18
Zove se Mjesec. Potiče nadnaravne sposobnosti, intuiciju, nove razine svijesti. Kombinira se s broje 9 ali u toj kombinaciji je za očekivati loš razvoj jer donosi bolest, psihičku iscrpljenost, loše poteze, nečistu savjest.

Pitanje: Koje osobe i koje situacije Vam donose nemir i negativnu energiju?

Zbroj: 19
Zove se Sunce. Često utječe na rad astronauta, fizičara, nobelovaca, znanstvenika… Pucaju osobe sa pozitivom i optimizmom ali znaju utjecati na to da osobe postanu i pretjerani u svemu. Kombinira se sa 10. Zatim s 1.

Pitanje: Da li ste svjesni da na Vaše zdravlje utječe pozitivna odnosno negativna energija? Znate li se sačuvati?

Zbroj: 20
Zove se Božji sud. Donosi nam i dobre okolnosti praštanje pomirenje inteligenciju ali i sklonost ka samo- analizi i zastoju u životu. Kombinira se dalje s 2.

Pitanje: Da li imate „vezu“ s nekom dušom? Da li ste svjesni da sreće nema bez „čiste duše“?

Zbroj: 21
Zove se Svijet. Unosi dovršetke i sretne priče i krajeve, dolaske do cilja i napretke u svakom pogledu. Dodatno se kombinira s 3.

Pitanje: Da li ste sigurni u svoj plan djelovanja, da li imate metodu rada, i da li imate svoju osobnu talismansku mapu? Arhetipovi.Arhetipovi.

Bez obzira na zbroj datuma rođenja, svi ovi duhovni geni koji nisu stalni, povremeno se događaju u našim životima – samo u tom slučaju nisu dominantni. Dobro je znati prepoznati hordu ovih malih bandita kako ih zovem i znati ih obuzdati i imati na svojoj strani. Arhetipovi.

 

Comments

comments

Similar Stories

Latest From Instagram

search
Elegant