Najluđe kulinarske kombinacije koje su zapravo – prefine!

Antonija Andabak 11. siječnja 2018.

Nekim namirnicama je suđeno da se jedna s drugom fantastično spajaju, poput kikiriki maslaca i pekmeza, čokolade i karamele, rastopljenog sira i umaka od rajčice

Međutim, postoje i neke manje očite (usput, zajedno čudno zvuče) kombinacije koje zvuče potpuno bizarno, a zapravo su super ukusne! Pa krenimo u otkrivanje onih koje ćete zasigurno htjeti isprobati već danas!

Avokado i Čokolada

Ako ste isprobali bilo koju varijantu ovih božanstvenih namirnica, znate o čemu je riječ. Avokado je pun zdravih masti te čini savršenu kremastu bazu za čokoladni mousse, pudding, smoothie ili truffles- kuglice s avokadom i čokoladom.

Jagode i Cherry rajčice

Kombinacija možda zvuči čudno, ali za početak vrijedi pokušati napraviti salatu od jagoda, rajčica i feta sira. Slatke jagode odlično komplimentiraju kiselkastom okusu cherry rajčica u raznim salatama i juhama, a naš favorit su bruschette s rajčicom i jagodama!

Tamna čokolada i Parmezan

Ne biste vjerovali, ali znanstveno je dokazano da navedene dvije namirnice čine savršenu kombinaciju. Osim tamne čokolade, prema znanstvenicima parmezanu odgovara i mliječna čokolada kao i bijela čokolada. Čokolada i parmezan su sastojci oštrog te pomalo gorkog okusa. Neka se zajedno rastope između prepečenih korica kruha i dobit ćete win-win sendvič.

https://www.instagram.com/p/BTyZrdbg2MA/?tagged=chocolatesandwich

Naranče i Masline

Slatko-citrusni osebujni okus naranče lijepo pristaje slano kiselkastoj maslini. Bilo da radite sladak desert poput torte od naranči s maslinovim uljem ili piletinu u kojoj prevladavaju okusi naranče s maslinama, okusi se stapaju i podižu bilo koje jelo, od predjela do deserta, na višu razinu.

View this post on Instagram

Orange, olive and pistachio salad for my girls

A post shared by Ann (@anncreif) on

Mango ili ananas i Chili u prahu

Zasebno, mango i ananas su dva vrlo ukusna i slatka voća. Ali kada posipate malo chilija u prahu po tako slatkom voću, do izražaja dolazi kompleksnost njihovih okusa. Isprobajte taj neobičan spoj u marinadama, koktelima i raznim umacima kojima ćete hranu učiniti sočnijom i bogatu okusom.

Slanina i Kikiriki maslac

Sigurno ste do sada čuli da sve ima bolji okus uz slaninu, no možemo reći da ni kikiriki maslac nije izuzetak. Elvis Presley bi nas zasigurno podržao u toj izjavi, naime, njegovo omiljen sendvič bio je napravljen od slanine, kikiriki maslaca i-banane.

Maslinovo ulje i Sladoled

Neki od vas su zasigurno znali da je sladoled s maslinovim uljem jedan od najpopularnijih okusa sladoleda u Italiji. Od svih navedenih kombinacija, mi ćemo započeti svoje kulinarsko putovanje okusima s jednostavnom kuglicom sladoleda od vanilije prelivenom ekstra djevičanskim uljem s mrvicu morske soli kako bi se istaknuo okus vanilije.

https://www.instagram.com/p/BcCT-0qlsDK/?tagged=oliveoilicecream

Coca-Cola i Piletina

Savršena kombinacija za sve ljubitelje gaziranih pića, osobito originalne Coca-cole, sugeriramo da pokušate s ovim jelom i dodate piletini sladak, mekan i zamaman karameliziran okus.

Borovnice i Odrezak

Priznajemo, ovaj spoj nam je poznat i provjereno odličan ali ga nismo mogli ne uvrstiti na našu listu rapsodija (ne)spojivih okusa. Preferiramo preliti odrezak s bogatim, pomalo gorkim i suptilno slatkim umakom od borovnica koji mu savršeno komplimentira ili pojednostaviti jelo i napraviti salatu od istih namirnica.