Poznate dame podijelile savjete za dekoriranje uskršnjeg stola i farbanje jaja!

Antonija Andabak 31. ožujka 2018.

Saznajte kako naše uspješne poznate dame farbaju jaja, dekoriraju uskršnji stol te koje su to slatke brige jedne od njih!

Sigurni smo da ste pomno osmislile ovogodišnju uskršnju dekoraciju i tradicionalna jela za svoje ukućane, jedino se možda pitate kako ove godine ofarbati jaja? Tu pomažu savjeti naših poznatih dama, stoga saznajte kako je stol dekorirala Lana Klingor Mihić, recept za farbanje jaja Jelene Veljače, što će na uskršnji stol staviti Doris Pinčić Rogoznica i što našu Andreu Andrassy muči pred sami Uskrs.

Krenimo redom!

Lana Klingor Mihić na svom je Instagram profilu objavila uskršnju dekoraciju. Sa svojim će pratiteljima uskoro podijeliti recept za bojanje jaja prirodnim bojama, a do tada će kako kaže, uživati u predivnom stolu punim onoga što voli-zumbuli!

Doris Pinčić Rogoznica kao i svaka domaćica priprema prigodnu hranu, pa je tako otkrila da će napraviti starinski kolač i šunku u kruhu. Izgleda kako radi recept prvi put pa joj držimo palčeve da joj uspije!

Jelena Veljača ofarbala je jaja u predivne prirodne boje, koje je kako kaže “učarobirala”, a pratiteljima je otkrila recept kako ih postići prirodnim sastojcima.

Recept: “Noć prije potopiti jaja u vodi s octom, jutro poslije ih pažljvo izbijeliti sa spuzvicom (kora se istanji pa puca ako ste pregrubi), kuhati jaje u namirnici koju odaberete 10 min, zatim ostaviti 12 h natopljeno jaje u toj boji. Ukoliko želite svijetle nijanse, ostaviti samo sat vremena.
Moja boje, u smjeru sata prema desno: kava (12h), hibiskus (sat vremena), hibiskus (12h), ljuska zutog luka (12h), kurkuma (12h), ljubicasti kupus (12h), cikla (sat vremena) i u sredini je cikla 12h.”

Našu dragu Andreu ne viđamo često tužnog izraza lica, no potpuno je možemo shvatiti ako znamo da uskršnja kinder jaja nosi nekome na poklon i ne može ih pojesti! Jedan pratitelj joj je udijelio odličan savjet kojeg možemo i mi ponekad iskoristiti. Napisao je:”Kad predaš poklon, moraš reći da se pokloni otvaraju. Tu je prilika za čoksu.” Savjet kojeg svakako vrijedi poslušati!