.

Food

Saznaj zašto smo od svih odabrali baš kokice!

12. siječnja Autor: Viktoria Šafranić

Ako razmišljate uz koju grickalicu danas navijati za Kauboje, mi vam preporučujemo kokice

Ako do sada niste znali, vrijeme je da otklonimo vaše strahove oko toga da su sve grickalice štetne. Kokice su čak poželjne za vaše zdravlje upravo zbog bogatog udjela antioksidansa koji itekako pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

Prema sveučilištu Scranton u Pennsylvaniji, u jednoj porciji kokica ima 300mg antioksidansa, dok voće i povrće sadrži otprilike 160mg.

Zašto kokice sadrže puno višu razinu antioksidansa?

U voću i povrću nalazi se čak 90% vode za razliku od kokica koje imaju samo 4% vode (no to ne znači da biste inače trebali izbaciti voće i povrće jer oni ipak sadrže vitamine i minerale kojih u kokicama nema).

Prema znanstveniku, prof. Joeu Vinsonu, kokice su jedina grickalica od 100% neobrađenog cjelovitog zrna, za razliku od ostalih koji se obrađuju i razrjeđuju s ostalim sastojcima. U samo jednoj porciji pronaći ćete 70% potrebnog dnevnog unosa cjelovitih žitarica, a najveća koncentracija antioksidansa i vlakana nalazi se upravo u hrskavom dijelu.

Znanstvenici također poručuju da je najvažniji od svega način pripreme kokica. Puno je zdravije pržiti ih na štednjaku poklopljene u loncu, nego već gotove u mikrovalnoj pećnici. Ove druge sadrže čak 50% više kalorija pa svakako birajte zdraviji način.

Bez obzira jeste li na dijeti ili ne, nadamo se da ćete si nakon ovih saznanja danas svakako priuštiti omiljeni snack.

 

Comments

comments

Similar Stories

17 ožu.

Unicorn Sprinkler

Ekipa koja je lansirala planetarno popularne napuhance u obliku pizze i krafne, za ovo su ljeto napravili pravu atrakciju koju želimo imati u svom vrt

Latest From Instagram

search
Elegant