Domagoj Blažević

Inspired By

Saznaj zašto je Zagreb No1 adventska destinacija?

16. prosinca Autor: Viktoria Šafranić

Konačno je došlo vrijeme kad mogu reći da zaista ne poželim otići nigdje drugdje jer kod kuće, u našem Zagrebu je uistinu najljepše!

Zagreb top destinacija – Konačno je došlo vrijeme kad mogu reći da zaista ne poželim otići nigdje drugdje jer kod kuće, u našem Zagrebu je uistinu najljepše. Zadnje dvije godine traži se soba više, posebno u ovo adventsko vrijeme jer smo zaista napravili nešto bajkovito. Zrinjevac sjaji nevjerojatnom toplinom, kad se zagledaš u Tomislavac, imaš osjećaj kao da sanjaš, a Europski trg s brojnim kućicama i primamljivom gastronomskom ponudom nezaobilazna je destinacija.

Ove godine Advent se odvija na raznim lokacijama pa tako možete pronaći i onaj u Novom Zagrebu koji nudi pomalo neobične delicije. No nekako meni najdraži upravo je na Gornjem gradu. Klovićevi dvori i okvir s pogledom na katedralu uistinu čine najljepšu adventsku fotografiju, a maleno klizalište pruža dašak romantike.

Zatim priča s Griča, prekrasna kočija, lampioni na klupicama, plavi mjesec i ostali detalji jednostavno su savršeni. Ako tražite malo povučenije mjesto, idealna su čarobna dvorišta gdje se vikendom održavaju razne svirke, a atmosfera je nadasve intimna.

No, da se vratimo na početak, zašto smo baš MI najbolji? Zato što smo konačno u nečemu složni. Zaista, vidim promjenu na svima nama. Toliko puno toga možemo, ali uvijek nas je koštala ta ljubomora,  previše smo se zamarali drugima umjesto da smo uživali. Jer zašto bi nekome bilo dobro, zašto bi netko bio uspješan, uvijek bismo kod svakog pronašli i najmanju manu. Umjesto da se prepustimo ovom blagdanskom raspoloženju, žalili bismo se kako je sve skupo i zašto on prodaje te lampice za cca 150kn, ako ih ja mogu pronaći za duplo manje. A da ne pričamo o hrani, tu smo glavni aligatori. Kako mi je samo mogao dati taj kruh od prekjučer i još to naplatiti?! Što reći, jako tužno… Zagreb top destinacija.

I tako već navikla na naš mentalitet, ne očekujući ništa drugačije…jučer navečer, baš tijekom šetnje gradom ostala sam zapanjena. Pa ja zaistaaa vidim promjenu. Mi se ne žalimo, ne ljutimo, nismo ljubomorni, sretni smo, darežljivi i spremni pomoći drugima. Konačno nema nervoze i nismo ljuti zato jer nekome ide. Nego smo spremni platiti i duplo samo da taj blagdanski osjećaj potraje. Pa nek ljudi zarađuju, stoje na toj zimi i hladnoći, samo to vrijedi tih novaca. Ako nekome ne paše, ne mora sudjelovati u ovim magičnim danima. Nekome je zaista ljepše biti zatvoren u kući, ali ne i nama ?

Sretna sam, i to jako jer vidim potencijal u nama, taj božićni duh se nije izgubio. Jer nije sve u poklonima, kuhanom vinu i blještavim lampicama, već ta povezanost, druženje i smijeh čini ovaj naš Zagreb No1 destinacijom. Zagreb top destinacija.

Photo: Domagoj Blažević

Comments

comments

Similar Stories

20 kol.

Dove Gelovi

Obožavat ćete dvije nove Dove linije : Anti Stress i Sensitive Skin!

Latest From Instagram

search
Elegant