.

Inspired By

Zašto toliko volimo veljaču?

31. siječnja Autor: Viktoria Šafranić

Ovaj mjesec poseban je po mnogočemu...

Iako većini nas tek u veljači dođe u glavu koliko smo potrošili za blagdane i svi računi spremno čekaju na naplatu, iako se proljeće još ne nazire i vrijeme je totalno prevrtljivo, iako su dani prekratki, a mi radimo predugo, iako o godišnjem ovih dana ne možemo ni sanjati…postoji toliko razloga zašto je ovaj mjesec ipak odličan.

Pa krenimo…bili zaljubljeni ili ne, nekako se svi u ovom mjesecu ljubavi osjećamo sentimentalno. Valentinovo ne znači da moramo darivati samo osobu s kojom smo u vezi ili braku. Zašto ne biste iznenadili prijatelje, roditelje koji su uvijek uz vas i pokazali im koliko vam znače. Većina kaže da je to dan kao i svaki drugi i da ljubav treba pokazivati uvijek, no mi vjerujemo da je s razlogom određen jedan dan u godini da barem na trenutak sve ostale obveze i probleme stavimo iza sebe te uživamo s bližnjima.

Bez obzira kamo taj dan išli, ponuda je raznolika, od koncerata (Massimo u Splitu, Dino Merlin u Zadru) do kazališnih predstava i restorana s bogatom ponudom pa čak i personaliziranih ‘love’ jelovnika koji će vas oduševiti.

Zatim, odlična vijest za sve filmoljupce. Veljača je mjesec Oscara, a u Cinestar kinima d 01.-07. veljače održava se 14. Vip Oscar revija gdje možete pogledati nominirane filmove za prestižan kipić kojih je na repertoaru zaista mnogo poput filma ‘Oblik vode’ s čak 13 nominacija, zatim ‘Tri plakata izvan grada’ sa 7 nominacija i slično. Ako ipak želite malo začiniti svoje večeri vatrenim naslovom, preporučujemo treći nastavak ‘Pedeset nijansi slobodniji’.

Nadalje, za sve gurmane na Zagrebačkom Velesajmu se od 21.-25.02. održava 10. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme. Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti pa će tako moći degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije).

Također, pravo je vrijeme za maskenbal. Od 02.-13.veljače održat će se Samoborski fašnik. Ako preko tjedna ne stignete, barem za vikend priuštite si odlazak na prefine kremšnite i opustite se uz glazbu i zanimljive kostime. A ne bi bilo loše i da se sami zamaskirate te barem nakratko opustite od svakodnevnih obveza.

Ako se pak želite kulturno uzdignuti, Galerija Klovićevi dvori i Kuća Bukovac u četvrtak 18. siječnja otvorili su prvu od tri predviđene izložbe o Vlahi Bukovcu koja traje sve do 11.ožujka 2018.

U Zagrebu je još mnoštvo događanja, a posebno bismo izdvojili koncert megapopularne zvijezde Rod Stewarta koji nam stiže već ovog petka u zagrebačku Arenu.

Za sve one koje i nakon svega ovog nismo uvjerili da je veljača prekrasan mjesec, onda ne možemo ništa drugo nego vam poručiti da barem traje kraće, ove godine samo 28 dana, pa izdržite.

Želite li sudbinu veljače prepustiti zvijezdama, onda vam donosimo kompletan horoskop za veljaču: http://elegant.hr/horoskop/bik/

 

Comments

comments

Similar Stories

Latest From Instagram

search
Elegant